ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Υπάρχει ζωή μετά το θάνατο; Τι συμβαίνει και που πάμε όταν πεθαίνουμε; Υπάρχει παράδεισος και κόλαση; Το αιώνιο ερώτημα της ζωής.
Είναι ερωτήματα που κανείς δεν μπόρεσε με σιγουριά να απαντήσει, ούτε και να πείσει. Τώρα όμως, ένας άνθρωπος που γύρισε όλο τον κόσμο, που είδε και έμαθε πολλά εξ όσων συμβαίνουν στα μήκη και πλάτη της γης, γυρνώντας στον παλιό τόπο που γεννήθηκε, αποφάσισε να δώσει τα φώτα του για γι αυτό το δύσκολο θέμα, που όσοι γι αυτό μίλησαν, εν τέλει κανένα δεν έπεισαν. Που όσο κι αν έψαξαν και ερεύνησαν, δεν μπόρεσαν να δώσουνμ πειστικές απαντήσεις. Αποφάσισε να ανοίξει ένα γραφείο ερευνών και να δίνει εξηγήσεις ή δυνατόν, σε όσους έχουν ερωτήματα, αλλά και χρήματα για να πλερώσουν. Ένα γραφείο ερευνών που για κάθε περίπτωση πεθαμένου ξεχωριστά θα ερευνά τη ζώσα ζωή του, και θα απαντά για την μετά θάνατο ζωή του.

Θα απαντά στα ερωτήματα που φυσιολογικά υπάρχουν στις σκέψεις των ανθρώπων, καθώς μια ολόκληρη ζωή οι γονείς, οι δάσκαλοι και οι ιερείς και άλλοι φορείς, γέμισαν και ξεχείλισαν τις σκέψεις και τις κεφαλές όσων ψάχνουν μια ελπίδα για να μετριάσουν το φόβο που τους διακατέχει για την μετά θάνατο παύση των ζωτικών τους λειτουργιών. Που ψάχνουν μια παρηγοριά για να λιγοστέψουν τη λύπη και τον πόνο τους για όσους αγαπημένους φεύγουν νωρίς αφήνοντας πίσω δυσαναπλήρωτα κενά, αλλά που κυριώτερα ψάχνουν μια παρηγοριά ώστε με λιγότερο φόβο και τρόμο, να σκέφτονται τον αναπόφευκτο δικό τους θάνατο, αυτόν τον άθλιο χάροντα που με σιγουριά κάποια στιγμή θα τους επισκεφτεί.